Forum Replies Created

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • bmoc
    Participant
    Post count: 5

    If you are running retropie with PAL composite output, when exiting a NES game to go back to the emulation station menu the display cuts out. You can still select and load games, at which point you will get a picture again. No problem when booting up for the first time, only after exiting a game.

    This is with PAL output set by altering the config.txt in the boot directory by uncommenting the sdtv=2 line, and by changing the runcommand parameter for the NES emulator in the es_systems.cfg

    This problem doesn’t happen when running NTSC.

    bmoc
    Participant
    Post count: 5

    Ok so I hooked this up to a display capable of all video modes, when exiting a game and going back to emulation station the display output is lost completely in PAL mode, comes back if a game is selected. Absolutely no problem with NTSC output. So there is definitely some kind of bug here. Any chance of someone looking at this?

    bmoc
    Participant
    Post count: 5

    Ok so I figured out I can uncomment the sdtv=2 line in the config.txt in the boot directory and that makes everything start up ok, phew! But I still have the problem that the display stuff up when I exit a game by pressing the escape key. Emulation station is still running, because if I press a button it will load another game just fine, but I can’t see anything.

    When I was running on an NTSC capable screen I never had this problem. Is there anywhere to specifically set the video mode for emulationsation? Is it possibly reverting to the wrong video mode when I exit a game?

    If anyone can solve this for me I will love you forever, I’m so close to having this thing running perfectly, this is the last hurdle!

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)