Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • egenesis
    Participant
    Post count: 1

    I have a gigaware USB controller that I got from radio shack. I installed the Retropie 2.2 and configured the controller. The controller works fine on the Emulation Station. But as soon as I start a game(ROM), I cannot use my controller. It’s as if it is disconnected. Am I missing any configuration?

    hoolean
    Participant
    Post count: 8

    I am also having this issue; I have followed *all* of the tutorials, *all* of the example configs and still I get absolutely nothing in RetroArch.

    I have confirmed that the Joystick works but as soon as I get in RetroArch, not a bean; only the keyboard works.

    Pete
    Guest
    Post count: 908

    I also had this issue. I followed along with a youtube video I found

    The guy is pretty thorough with his description of how to set everything up, but in the end I was using both of my USB NES controllers and playing Dr. Mario using RetroPie and EmulationStation.

    Short version:

    1. press alt+F4 to boot into the raspberry pi’s command line.

    login: pi
    password: raspberry

    type:

    cd RetroPie-Setup

    Pete
    Guest
    Post count: 908

    (continued from last post)

    after you type cd RetroPie-Setup

    type:

    ./retropie_setup.sh

    this will bring up a menu and you should select Update RetroPie Setup Script

    when that is complete select SETUP(only if you have …)

    then select Register controller for RetroArch emulator

    with your keyboard and USB controller connected follow the prompts to setup your controller

    Reboot the raspberry pi and configure the controllers within emulation station.

    I only did this for one controller and it worked for both within the NES emulator.

    Hope this helps.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.