Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • raspnoob101
    Participant
    Post count: 10

    Hello Community

    I have the common EDIMAX EW-7811UN USB Wifi DONGLE connected to my Raspberry Pi B, and under the old Version of Emulation Station (1.1.0 I think) and Raspian it usually worked fine. When I now try to use the dongle with EmuStation 2.0 it becomes super hot within 30 seconds and I start to smell burned plastics…I plugged it both into the raspberry pi usb directly and into my usb hub and both times this heating up problem arises….the stick itself works fine though..

    Any thoughts on how to fix that or might it the be a bug with the new version? For now I have switched to my lan cable…

    zSprawl
    Guest
    Post count: 908

    Ya sure it ain’t a coincidence? I’m using 2.0 and the same dongle without issue.

    raspnoob101
    Participant
    Post count: 10

    Okay so I guess my dongle is broken

    dem1980
    Participant
    Post count: 18

    I have the same issue, the dongle become very hot after 30 min.
    The same issue is on raspbian too.
    When its’ hot, it seems that the wifi is very poor.

    raspnoob101
    Participant
    Post count: 10

    My signal quality is good but now I have the issue that raspberry pi powers itself off whenever it plug the dongle into tis usb?!? What is the reason for that?

    dem1980
    Participant
    Post count: 18

    When i (un)plug the dongle, my pi is always doing a reset.

    zSprawl
    Guest
    Post count: 908

    Whenever I unplug or plugin the USB wifi, my pi will reboot.

    I have noticed the behavior you mention now, where the usb stick seems to get warm, and the connectivity goes to hell.

    I have switched to a different brand wifi for now since I couldn’t seem to troubleshoot the issue.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.