Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • smoothmalik
    Participant
    Post count: 66

    The game the game is entirely broken it seems. It says insert coin / credit 00 at the bottom of the screen, but there are no graphics in the middle of the screen at the titlescreen, and if/when you get the game to start, everything is out of place/distorted. I dont know which character is actually being picked it very disjointed. Once I get to actual gameplay only thing I see is the background. I found some info on regarding this issue at but I wasnt able to post the link. Anybody have any info regarding this?

    neighbourhoodnerd
    Participant
    Post count: 111

    Most MAME games don’t work. The emulators on the Pi for MAME (including Neo Geo) require 0.375b ROMsets.

    smoothmalik
    Participant
    Post count: 66

    im using fba for all my neo geo roms and they all play except for this one.. and they are all version FB Alpha v0.2.97.31 roms which I have put in romcenter and all show to be compatible. This is the only one that caused me a problem.

    proxycell
    Participant
    Post count: 203

    hey smooth,
    just because the roms are for a recent version of FBA you should keep in mind that the FBA being used here is not as recent…

    i hate to ask, but do you have a raspberry pi 2 b? i will try this out shortly so reply back here and i will get a notification and update you on the status of mine

    smoothmalik
    Participant
    Post count: 66

    Proxy,
    Thanks, and yea im using a RPI 2b

    davejaca
    Participant
    Post count: 42

    just tried it out, and no issue, it must be your rom or bios, I am running mine on the pi2 with roms in the fba folder, as per vid below, can post some vids/screens if your interested.

    Send me a PM we can talk more.

    proxycell
    Participant
    Post count: 203

    well there ya go, someone has tested it today before me :)

    dishins
    Participant
    Post count: 47

    all these games play on my PiFBA on Raspberry Pi Model B, but without sound…

    kde9999
    Participant
    Post count: 1

    thank you very much for your help Gutossn what I get home I try the file thanks thanks thanks :)

    epe9686518
    Participant
    Post count: 104

    As stated before you need the m1_encrypted file to get the sound to work in the neogeo games that don’t have it. There are as noted above also a few other files some games require to run properly… Its a bit of work, but once you get all of these files every single game runs perfectly fine on PIFBA.

    dishins
    Participant
    Post count: 47

    can you explain which file is this m1_encrypted? it comes with the romsets?

    epe9686518
    Participant
    Post count: 104

    m1_encrypted was used back in the day with the old version of the emus to decrypt the sound for some of the neogeo roms. As time went on the emulators built in the ability to decrpt the sound within the emu it self and no longer needed the m1_encrypted file. Since retropie is using old emulators for PiFBA, you still need this file to decrypt the sound. The m1_encrypted file needs to be placed in your rom zip. Do a simple google search for the file + rom and you should find some further info on it.

    Floob
    Member
    Post count: 1629

    For reference, you can see the romset versions (along with dat files) here:
    https://github.com/RetroPie/RetroPie-Setup/wiki/Managing-ROMs

    charco
    Participant
    Post count: 137

    I have the same issue with KoF 2003 using the Libretro FBA emulator on my RPi2, even though it is the same rom version as all of the other working Neo Geo roms and the same rom works on both the Windows and Wii versions of RetroArch.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.