Forum Replies Created

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • bigjohnnz
    Participant
    Post count: 6

    First of all I really don’t use forums but I must say this forum and the users on it are the best. I discovered in the end that I had been sent a single player xin-mo board and not a 2 player board. Both myself and the supplier where amazed to find out that certain xin-mo boards both single player and 2 player looks exactly the same, however the single board can support one joy and 26 buttons (Why that many I don’t know). It was very annoying to find out that I had wasted days trying to figure it out. I hope this may help someone else like I said they looked exactly the same:( What I should have done after building the control board was to do a PC test first to make sure 2 separate controls where registering. Thanks Feederchain keep up the awesome support everyone.

    bigjohnnz
    Participant
    Post count: 6

    Same here dude I’m wondering if its the version 3.2.1 I’m trying to get an older version as everything I have tried mentioned in the forums are not working. It done my head in that I have chosen to leave my project until a solid solution is presented. I’ve tried command lines, patching kernels altering retro-arch and still nothing. It would be nice if someone could upload a clean working image that we can download and use for Xin-mo or at-least an update:)

    bigjohnnz
    Participant
    Post count: 6

    I tried notepad also. I’m not a total newbie but I can’t for the life of me figure out what it is?

    bigjohnnz
    Participant
    Post count: 6

    Hi I tried notepad also. here is my text pasted directly from the txt file

    dwc_otg.lpm_enable=0 console=ttyAMA0,115200 kgdboc=ttyAMA0,115200 console=tty1 root=/dev/mmcblk0p2 rootfstype=ext4 elevator=deadline rootwait usbhid.quirks=0x16c0:0x05e1:0x040

    Taking into account there are spaces not new lines. Anything look out?

    bigjohnnz
    Participant
    Post count: 6

    Hi all, man I spent 2 days trying to get ES to detect xin-mo as 2 controllers and still no luck. I’m currently using Retropie 3.2.1 and using file manager option in Emulationstaion to edit the cmdline.txt file. I’ve tried every suggestion spaces, lines, checked vendor ID and spelling a 1000 times, and still nothing. Whats everyone else using to edit cmdline.txt file? Anyone uploaded a clean working image anywhere that can be downloaded?
    please check this for me this is what I am entering “usbhid.quirks=0x16c0:0x05e1:0x040”.

    PLEASE HELP!!! lol. Like previous post I’m about to get divorced If I spend too much longer on this.

    ===========UPDATE=============

    I have even done a fresh image, installed custom kernel and added line. NOTHING!! I must be doing something wrong???? I even have to Xin-mo boards and cables just to make sure nothing is faulty.

    bigjohnnz
    Participant
    Post count: 6

    Hi all, man I spent 2 days trying to get ES to detect xin-mo as 2 controllers and still no luck. I’m currently using Retropie 3.2.1 and using file manager option in Emulationstaion to edit the cmdline.txt file. I’ve tried every suggestion spaces, lines, checked vendor ID and spelling a 1000 times, and still nothing. Whats everyone else using to edit cmdline.txt file? Anyone uploaded a clean working image anywhere that can be downloaded?
    please check this for me this is what I am entering “usbhid.quirks==0x16c0:0x05e1:0x040”.

    PLEASE HELP!!! lol. Like previous post I’m about to get divorced If I spend too much longer on this.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)